Blogit 31.5.2015

Sipulileipä

Teksti: Dick Lindertz

Sipulileipäviipaleet sopivat hyvin grilliherkkujen kanssa sellaisenaan tai vähän grillattuna. Mutta parhaimmillaan se on kun tällä miedon makuisella vehnäleivällä pyyhkii lautaselta grillikastikkeet 🙂

Sipulileipä

Ohje

  • 2 ½ dl vettä
  • 1 sipuli
  • 11 g kuivahiivaa
  • 2 tl sokeria
  • n. 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl suolaa
  • 2 rkl juoksevaa rasvaa
  • oliiviöljyä paistamiseen

Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi, laita paistinpannuun oliiviöljyä niin että pohja juuri ja juuri peittyy. Kun pannu on kuuma, paista sipuleita kunnes ne ovat läpikuultavia ja niissä on väriä (älä anna palaa), valuta ylimääräinen rasva pois ja laita ne jäähtymään.

Sekoita hiiva ja sokeri lämpimään (noin 42 asteiseen) veteen, anna hiivan herätä 10 min. Lisää suola ja vähitellen 4 dl vehnäjauhoja jatkuvasti sekoittaen, lisää juokseva rasva, jäähtyneet sipulit ja loput vehnäjauhot, vaivaa pöydällä ja lisää vehnäjauhoja kunnes taikina on kimmoisaa eikä tartu enää käsiin.

Laita taikina suorakaiteen muotoiseen rasvattuun leipävuokaan kohoamaan noin 30-40min. Kuumenna uuni 225 asteiseen ja paista leipää 15min.

Dick Lindertz