Blogit 21.3.2014

Spagetti Bolognese

Teksti: Dick Lindertz

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, joten osalle tämän ohjeen otsikko on kauhistus ja väärin ja toisille taas arkea. Kutsun tätä nyt kuitenkin sillä nimellä jolla tätä huippusuosittua ruokaa Suomessa yleensä kutsutaan 🙂

Spagetti Bolognese

Oma ohjeeni on kehittynyt jatkuvasti teinivuosista asti ja muuttunut omien mieltymysten ja ajan hengen mukaisesti, ja ihan varmasti tämä muuttuu vielä tästäkin, en aina tee tätä näin mutta tämä on se perusohje jota sitten tuunailen mielialojen ja mielitekojen mukaan.

Ohje
  • 400g jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 400g tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 3 tl valkosipulimurskaa
  • 2 rkl basilikaa
  • 2 rkl oreganoa
  • 1 tl mustapippuria
  • 5 rkl tomaatinpyreetä
  • 2 rkl balsamico etikkaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 laakerinlehteä
  • oliiviöljyä
  • spagettia

Pilko sipuli, laita pannuun oliiviöljyä ja lisää sipulit ja valkosipuli. Paista kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Lisää jauheliha, jatka paistamista kunnes jauheliha ei ole enää punaista, älä ruskista! (jos ruskistat lihasta ei tule mureata vaan kovaa). Lisää oregano, basilika ja tomaattipyree, paista noin 1 min, näin yrtit irrottavat rasvansa ja maku voimistuu ja pyree ei jää kitkeräksi. Lisää tomaattimurska, vesi, sitruunamehu, balsamico, suola, sokeri, mustapippuri ja laakerinlehdet. Vähennä lämpöä ja anna hautua alhaisella lämmöllä vähintään 40min.

Dick Lindertz