Blogit 6.1.2015

Stroganoff

Teksti: Dick Lindertz

Stroganoff on kotoisen täyteläinen ja lohdullinen liharuoka joka maistuu etenkin kylmän talvipäivän päätteeksi. Sen tekotavasta ollaan monta mieltä, toisten mielestä suolakurkut laitetaan sekaan ja toisten mielestä ehdottomasti ei, toiset käyttää sipulia ja toiset hillosipuleita jne..

Stroganoff

Tässä ohjeessa suolakurkut laitetaan sekaan sillä mielestäni ne antaa siihen oman tärkeän säväyksensä, lisätäyteläisyyttä ja vähän potkua antaa Brandy ja Dijon sinappi.

Ohje
  • 500g naudan palapaistia
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 5 dl vahvaa lihalientä
  • 4 cl Brandyä (myös Jallu käy)
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl Dijon sinappia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rkl kastikemaizenaa
  • 1 iso venäläinen sulakurkku
  • 1 ½ dl kermaa
  • 4 rkl rahkaa (tai smetanaa)
  • Ruokaöljyä ja margariinia (tai voita) paistamiseen

Pilko sipuli ja valkosipuli, kulota sipuli ja valkosipuli voissa/margariinissa pannulla, laita sivuun. Paista palapaisti palat 4 erässä kuumassa ruokaöljyssä niin että palat ovat saaneet hyvän värin (mutta ei niin pitkään että niistä irtoaa nestettä). Laita lihat ja sipulit takasin pannuun ja lisää tomaattipyree, sekoita hetki, lisää Brandy, sekoita hetki. Lisää lihaliemi, Dijon sinappi, suola, sokeri ja mustapippuri. Kun seos kiehuu lisää kastikemaizena.

Siirrä seos pataan tai kannelliseen uuniastiaan ja anna hautua 1 ½ tuntia 200 asteisessa uunissa. Pilko suolakurkku, ota pata uunista ja lisää suolakurkku, kerma ja rahka, sekoita ja laita takaisin uuniin 15 minuutiksi (jos on liian paksua lisää kermaa).

Tarjoille riisin tai perunamuusin kera

Dick Lindertz