Blogit 22.11.2013

Suklainen Päärynäkakku

Teksti: Dick Lindertz

Tuli leivontafiilis joten kaapinovet auki ja miettimään. Hyllyllä oli säilöttyjä päärynöitä niistähän saa kivan kahvikakun? Netistä löysin Savon Sanomien arkistoiman ”Amerikkalainen päärynäkakku” ohjeen joka oli lähellä sitä mitä halusin mutta siitä oli arkistoinnissa tippunut maidon määrä pois ja halusin yhdistää päärynään suklaan makua. Lopullinen ohje syntyi perinteisesti taikinaa maistelemalla.

paarynakakku 1260b

Ohje

  • 1 Tölkki sokeriliemessä säilöttyjä päärynöitä
  • 150g voita tai margariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 dl kermaa
  • Pari tippaa manteliaromia
  • 3 rkl Nutellaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Korppujauhoja
  • Koristeluun pölysokeria ja suklaakastiketta

Valuta päärynät. Vaahdota sähkövatkaimella rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen. Lisää Nutella, sitruunamehua, vaniljasokeri, manteliaromi ja sekoita tasaiseksi. Lisää kerma, sekoita.Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. Vatkaa kunnes seos on ilmavaa.Voitele ja korppujauhota matala kakkuvuoka huolella, lisää noin puolet taikinasta, asettele päärynälohkot ja levitä päälle loput taikinasta.

Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 40min tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Dick Lindertz