Reseptit

Teeleipä

Tuore teeleipä on suussa sulava leivonnainen. Taikinaan sopii erityisen hyvin siemenet, yrtit ja kuivatut hedelmät.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Teeleipä

  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 2.5 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl hasselpähkinöitä rouhittuina
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl pähkinäöljyä (esim. saksan-, hassel- tai macadamiapähkinäöljyä)
  • 2 dl maitoa

Valmistusohje

Teeleipä-taikinaan sopivat pähkinöiden lisäksi siemenet, yrtit ja kuivatut hedelmät. Parhaimmillaan teeleipä on tuoreena ja lämpimänä.

Teeleipä syntyy näin helposti:

1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon öljy ja maito nopeasti sekoittaen.

2. Taputtele jauhotetuin käsin taikinasta kaksi pyöreää leipästä leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

3. Paista teeleipä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

4. Nauti teeleipä marmeladin, juuston tai vaikkapa tuorejuustolevitteen kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Sitruunalla maustetut skonssit

X