Blogit

Tonnikalapasta chorizolla ja herkkusienillä

10.10.2014 Teksti: Dick Lindertz

Hyvä pasta-ateria valmistuu usein samassa ajassa kuin pasta kypsyy. Klassiseen tonnikalapastaan kaipaa välillä vaihtelua, ja mikä sopiikaan tuunamisen paremmin kuin chorizo-makkara ja tuoreet herkkusienet.

Tonnikalapasta chorizolla

Tonnikalapasta chorizolla

Ohje

(neljälle hengelle)

  • 150g purkitettua tonnikalaa vedessä
  • 100g chorizo-makkaraa
  • 200g tuoreita herkkusieniä
  • 1 sipuli
  • 5 valkosipulin kynttä
  • 1 dl silputtua tuoretta persiljaa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 250g pastaa (kuivana)
  • Oliiviöljyä

Laita pasta kiehumaan. Viipaloi herkkusienet, pilko sipuli ja valkosipuli kuutioiksi, viipaloi chorizo-makkara ja halkaise viipaleet. Laita isolle paistinpannulle tai wokiin oliiviöljyä niin, että pohja peittyy, paista sipulia ja valkosipulia hetken niin, että sipuli on läpikuultavaa, lisää joukkoon herkkusienet ja ½ tl suolaa. Paista kunnes herkkusienet ovat saaneet vähän paistopintaa. Lisää joukkoon silputtu persilja ja kääntele hetken. Siirrä seos toiseen astiaan.

Laita tilkka oliiviöljyä pannuun tai wokkiin ja paista chorizo-makkaraa niin, että siitä irtoaa kunnolla rasvaa ja se saa paistopintaa. Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetken. Lisää sipuli/herkkusieniseos, ½ tl suolaa, mustapippuria maun mukaan sekä kypsä pasta. Kääntele niin, että ainekset ovat tasaisesti pastan ympärillä.

Tonnikalapsat chorizolla ainekset

Dick Lindertz