Blogit 16.2.2014

Valkoinen jauhelihakastike

Teksti: Dick Lindertz

Välillä kaipaa vaihtelua tomaattipohjaiselle jauhelihakastikkeelle, silloin teen joko perinteisen ruskeakastikepohjaisen kastikkeen tai tämän valkoisen kermapohjaisen version jossa on lisäksi herkkusieniä ja runsaasti valkosipulia.

valkoinen jauhelihakastike herkkusienillä ja valkosipulilla

Ohje
  • 400g hyvälaatuista naudan jauhelihaa
  • 200g tuoreita herkkusieniä
  • 2 sipulia
  • 5 tl valkosipulimurskaa (n.5-6 kynttä)
  • 2 ½  dl kevytkermaa
  • 1 ½  dl maitoa
  • 5 rkl parmesanjuusto raastetta
  • 2 tl suolaa
  • 1 ½ tl mustapippuria
  • 2 tl dijon sinappia
  • Oliviöljyä paistamiseen

Pilko sipulit, paista niitä valkosipulin kanssa pannulla jossa oliiviöljyä. Kun sipulit ovat läpikuultavia lisää karkeasti pilkotut herkkusienet ja 1tl suolaa, jatka paistamista kunnes seos on saanut vähän väriä. Siirä seos toiseen astiaan, paista jauhelihaa pannulla niin että se on kauttaaltaan harmaata, lisää mustapippuri ja paista vielä hetki. Lisää sipulisieniseos jauhelihaan sekaan, jatka paistamista kunnes seos on irtonaista ja siinä on paistopintaa. Vähennä lämpöä ja lisää maito, kerma ja 1tl suolaa, lisää lämpöä ja kun seos on tasaista lisää dijon sinappi ja parmesanjuusto raaste (jos on liian paksua lisää vielä maitoa). Anna seoksen kiehua hiljalleen hetki ja tarjoa pastan tai uuniperunoiden kanssa, laittamalla päälle hiukan persiljaa lievennät valkosipulin ”hajuhaittoja”

Dick Lindertz