Blogit 21.11.2013

Vihreä Linssi-Kookoskeitto ja Banaani-pannari

Teksti: Dick Lindertz

Torstai on hernekeitto- ja pannaripäivä! Tällä kertaa pimeyden keskelle tuulahti intialaisia tuulia, joten herneitten tilalla on linssejä, jotka on keitetty kookosmaidossa. Pannarissa taas on vaniljaa ja banaania.

vihreä linssi kookoskeitto

Vihreä Linssi-Kookos keitto
  • 400g vihreitä linssejä
  • 400g kookosmaitoa
  • 1 porkkana
  • 8 dl vettä
  • 1 punainen sipuli
  • 2 tl murskattu valkosipulia
  • 1 rkl inkivääri tahnaa
  • 1 rkl curryjauhetta
  • 1 tl mustapippuria
  • 3 tl suolaa

Kuutioi sipuli ja porkkana Laita linssit veteen ja kiehauta, sekoita joukkoon sipuli, porkkana, valkosipuli ja inkivääri. Vähennä lämpöä ja hauduta n. 20 minuuttia, tai kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää kookosmaito seokseen. Mausta curryllä, suolalla ja pippurilla. Jatka kypsennystä 10 minuuttia.

banaanipannari

Banaani pannari (pellilinen)
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 6 dl maitoa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 banaania
  • Rypsiöljyä ja voita uunipannun voiteluun
  • 4 dl vispikermaa ja ripaus vaniljasokeria

Yhdistä jauhot, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauho ja suola, Soseuta banaanit haarukalla erillisessä kulhossa, sekoita joukkoon kanamuna, maito ja rypsiöljy ja lisää soseutetut banaanit, sekoita. Lisää jauhoseos ja sekoita kunnes sopivan paksua ja tasaista.

Voitele syvä uunipelti huolellisesti ja runsaasti ja laita se kuumaan uunin hetkeksi, kaada seos varovasti uunipannuun ja laita 225 asteiseen uuniin, anna kypsyä kunnes on saanut vähän väriä myös pinnalle (n.20 min).

Vatkaa kermavaahto ja ripaus vaniljasokeria ja tarjoile se omassa kulhossa.

Dick Lindertz