Reseptit

Wallenbergin pihvit

Wallenbergin pihvi on astetta parempi jauhelihapihvi.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g jauhettua vasikanlihaa tai laadukasta naudanlihaa
  • 2 keltuaista
  • 3 dl kylmää kuohukermaa
  • suolaa, valkopippuria
  • vehnäjauhoja
  • voita

Valmistusohje

1. Pane liha kulhoon ja sekoita siihen keltuaiset ja mausteet. Lisää kerma samalla hyvin puuhaarukalla sekoittaen. Taikinasta tulee melko löysää.

2. Kuumenna paistinpannulla nokare voita. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin kahdeksan pulleaa pihviä. Kääntele pihvit vehnäjauhoissa ja ruskista pihvejä hetki kuumalla pannulla molemmin puolin. Laske lämpöä ja hauduta pihvejä vielä noin 10 minuuttia miedommalla lämmöllä.

X