Blogit 6.12.2015

Muscovado nautaa padassa

Teksti: Dick Lindertz

Käytän usein tummia siirappeja grilliruokiin ja kun päätin osallistua Dan Sukkerin vuoden makein herkku haasteeseen, päätin kokeilla miten onnistuisi pata jossa kastike on hyvin pitkälle grillikastike tyyppinen. Ja hyvinhän se onnistu, padasta tuli maukas, täyteläinen ja vieläpä kauniin värinen.

Muscovado nautaa padassa

  • 400g naudan paistisuikaleita
  • 100g pekonia (porsas tai kalkkuna)
  • 1 iso sipuli
  • 3 rkl Dan Sukker Muscovado siirappia
  • 3 dl olutta
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rkl Worscester kastiketta
  • 1 rkl tomaattipyreettä
  • 1 tl Sriracha chili kastiketta
  • 1 ½ tl suolaa
  • ruokaöljyä tai voita paistamiseen
  • (kastike maizenaa)

Ohje

Pilko sipuli ja suikaloi pekoni. Laita isoon paistinpannun sen verran ruokaöljyä tai voita, että pohja peittyy, lisää sipuli, paista kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Lisää suikaloitu pekoni ja naudan suikaleet ja jatka paistamista, kunnes niissä on vähän väriä.

Lisää Muscovado siirappi sekä Worscester kastike ja jatka paistamista kunnes lihassa on karamellisoitu kiiltävä pinta, lisää tomaattipyree, Sriracha kastike ja mustapippuri, kääntele hetki. Lisää olut ja suola ja lämmitä niin että kiehuu. Siirrä seos kannelliseen pataan tai uuniastiaan, laita 175 asteiseen uunin tunniksi. Lisää hiukan kastike maizenaa jos seos on liian juoksevaa ja laita hetkeksi takaisin uuniin.

Tarjoile esimerkiksi paistettujen perunoiden kanssa.

Osallistun tällä ohjeella Dan Sukkerin ja Ruoka.fi:n järjestämään vuoden makein herkku blogihaasteeseen. Voit äänestää kilpailussa klikkaamalla alla olevaa banneria 20.12 asti.

dansukker_painike_aanesta

Dick Lindertz