Blogit

Mustikkamuffinssit

30.9.2018 Teksti: Dick Lindertz
Mustikkamuffinssit

Teen usein muffinsseja, etenkin pyhäisin. Täytteet vaihtelee suuresti, mutta yhtenä vakiosuosikkina säilyy aina vaan mustikka. Jo pelkästään se tuoreiden mustikkamuffinssien tuoksu tekee kahvihetkestä erityisen mielyttävän.

Ainekset (12kpl)

  • 150g huoneen lämpöistä leivontamargariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl mustikoita (tuoreita tai pakaste)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 12 muffinssivuokaa

Ohje

Vaahdota sähkövatkaimella huonelämpöinen margariini ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen kokoajan vatkaten. Lisää maito, sekoita kevyesti. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri erikseen omassa astiassaan ja lisää seos taikinaan, lisää sitruunamehu. Vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos on kunnolla ilmavaa.

Lopeta vatkaaminen ja lisää mustikat taikinaan, sekoita lusikalla niin että mustikat ovat taikinassa tasaisesti (älä vatkaa tai sekoita voimakkaasti)

Kaada seos muffinssivuokiin. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia tai kunnes muffinissien pinnat ovat kauniin ruskeat.