Blogit

Muu kasvijauhis ruskeakastikkeessa

Teksti: Dick Lindertz
Muu kasvijauhis ruskeakastikkeessa

Kun kokeilen uusia tuotteita pyrin tekemään niistä hyvin yksinkertaisia ruokia, niin myös tällä kertaa. Tein Muu kasvijauhiksesta pari eri ruokaa ja paras niistä oli tämä erittäin yksinkertainen kastike.

Jos haluat tehdä tämän pitkän kaavan mukaan voit tehdä ruskeakastikkeen itse, mutta arkisessa lounasruuassa nopeus ja helppous on usein valttia.

Muu kasvijauhis pysyy hyvin kasassa (toisin kun moni vastaava) etenkin jos sen paistaa kunnolla. Siinä on aika paljon makua jo valmiiksi mikä on hyvä muistaa kun maustaa siitä tehtyjä ruokia. Itse toivoisin että siitä saisi myös vähemmän maustetun version.

Ainekset

  • 1 sipuli (tai vastaava määrä pakastesipulia)
  • 280g Muu kasvijauhista
  • 3 dl valmista ruskea kastiketta
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl worchester kastiketta
  • 3 rkl ruokaöljyä

Ohje

Pilkkoa sipuli. Laita paistinpannuun ruokaöljy, kun se on kuumaa lisää pilkottu sipuli (tai pakastesipuli), paista kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää kasvijauhis ja jatka paistamista 8-10 minuuttia, kasvijauhiksessa pitäisi olla hyvin paistopintaa.

Jos käytät pussi ruskeakastiketta, valmista se ohjeen mukaan erillisessä astiassa

Lisää paistetun kasvijauhiksen joukkoon valmis rukseakastike, vesi, soija ja worchester kastike. Sekoita kunnes tasaista (lisää vettä jos liian paksua) ja nostaa pois levyltä (älä hauduta).

Tarjoile perunamuusin, riisin tai pastan kanssa.

muu kasvijauhis lautasella

 


Seuraa Mukana Maku ruokablogia:

FacebookInstagramTwitterPinterest – TikTok

Lue myös

X