Reseptit

Nasi Goreng - indonesialainen paistettu riisiruoka

Tuo arkiruokailuun vaihtelua tällä indonesialaisella paistetulla riisiruoalla eli Nasi Gorengilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Colourbox.com

Nasi goreng on indonesialainen kotiruoka, johon tähteelle jääneen riisin saa hukutettua helposti ja maukkaasti.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl kypsää riisiä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl currya
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl sambal oelekia
  • 2 kevätsipulia
  • 100 g katkarapuja
  • 2 munaa
  • 1 rkl makeaa soijaa

Valmistusohje

Nasi Goreng on indonesialalinen kotiruoka, joka valmistuu nopeasti ja helposti.

1. Kuumenna öljy vokissa. Lisää murskatut valkosipulinkynnet ja curry. Kuumennahetki.

2. Lisää riisi, sambal oelek ja silputut sipulit. Paista sekoitellen, kunnes riisi on kuumaa. Lisää munat ja sekoita. Lisää katkaravut ja mausta soijalla.

X