Blogit

Nopeat ja helpot vehnä-kaura muffinssit

11.6.2017 Teksti: Dick Lindertz
Vehnä-kaura muffinsit

Aika usein käy niin että kaapissa ei ole tuoretta leipää ja tekisi nopeasti mieli maukasta tuoretta leipää. Silloin suolaiset muffinssit ovat nopea ja helppo tapa saada tuoretta leipää. Muffinssit kaipaavat kuitenkin jauhojen seuraksi jotain kuitupitoista ja pikakaurahiutaleet ovat siihen oivallisia, ne kypsyvät nopeasti ja antavat makua.

Ainekset

(5 kappaletta)

  • 1 ½ dl maitoa
  • 1 dl pikakaurahiutaleita
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 rkl juoksevaa rasvaa
  • ½ -1 tl suolaa
  • 5 muffinssivuokaa

Voiteluun

  • 1 kananmuna
  • voita tai margariinia

Ohje

Laita maito kulhoon, lisää pikakaurahiutaleet, suola ja kananmuna ja sekoita kunnes tasaista. Sekoita erillisessä astiassa vehnäjauho ja leivinjauhe, yhdistä seokset ja lisää rasva. Sekoita kunnes tasaista.

Täytä muffinsivuuat taikinalla. Laitaa 225 asteiseen uuniin, anna kypsyä 5 minuuttia, ota uunista, sivelle ripeästi kananmunalla ja laita takaisin uunin 15 minuutiksi (tai kunnes pinnalla on kaunis väri). Kun otat uunista sivelle vielä voilla tai margariinilla.

Vinkki lukijoilta: Laita vuoan pohjalle vähän rasvaa niin ei tartu kiinni

vehnä-kaura muffinsit

Lue myös

Suosittelemme