Blogit

Nutella kotijäätelö

13.4.2014 Teksti: Dick Lindertz

Mukana Maku Facebook sivu savutti 1000 tykkääjän rajan, ja sen kunniaksi päätin tehdä jotain erikoisherkkua. Olen hulluna Nutella pähkinäsuklaalevitteeseen joten juhlan kunniaksi oli hyvä tekosyy tehdä jotain tästä ah niin herkullisesta mutta ei kovin terveellisestä herkusta.

Nutella Jäätelö

Ohje

Kun aloitin kotijäätelöharrastuksen niin Nutella oli ensimmäisten makujen joukossa. Ohjeita on ollut matkan varrella monia mutta pikkuhiljaa huomasin että Nutella sisältää niin paljon rasvaa, sokeria ja makua että sen lisäksi ei jäätelöön juurikaan tarvita muuta kuin vaniljan makuista kermaa (käytän useimmiten kasvispohjaista valmistetta).Glukoosiirappi ei ole pakollista jos käyttää jäätelökonetta mutta se parantaa jäätelön rakennetta ja pitää jäähileet poissa. Ilman jäätelökonetta glukoosiirappi mahdollista jäätelön tekemisen pakastimessa. Se minkälaista kermaa haluat käyttää jätän jokaisen ”omatunnon” asiaksi ja Nutella voi laittaa myös pari ruokalusikallista enemmän jos pitää oikein makeasta jäätelöstä 😉

  • 3 ½ dl kermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ½ dl glukoosisiirappia (1 dl jos et käytä jäätelökonetta)
  • 6 rkl Nutella pähkinäsuklaalevitettä (tai vastavaa)

Sekoita ainekset sauvasekoittimella kunnes seos on täysin tasaista ja kiiltävää. Valmista jäätelökoneella tai laita pakastimeen (glukoosisiirapin määrä silloin 1 dl) vähintään 5 tunniksi.

Lisää jäätelökoneista tästä: Jäätelökonekesä