Blogit 22.10.2017

Nyhtökauraa Korealaisittain

Teksti: Dick Lindertz
Nyhtökaura korealaistittain

Innostun helposti erilaisista maustekastikkeista ja tahnoista. Tällä hetkellä olen innostunut käyttämään Korealaista Gochujang tahnaa joka on tummanpunainen ja aromikas chilitahna.

Nyhtökauran saatavuus on jo lähes normaali, mutta välillä sitä joutuu yhä vähän metsästämään, niinpä välillä ostan sitä varastoon. Joten ei ollut kuin ajan kysymys kun Gochujang tahna ja Nyhtökaura löytävät toisensa paistinapannussani, ja yhdistelmä on tosi onnistunut. Gochujang (ja muut ainekset) ei ainoastaan anna nyhtökauralle vahvasti makua (jota se tarvitsee) vaan myös kauniin värin.

Ainekset

(keskivahvaa)

  • 240g (1 paketti) Nyhtökauraa, nude
  • 1 sipuli
  • 2 tl valkosipulitahnaa
  • 2 tl inkivääritahnaa
  • 2 tl Gochujang chilitahnaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl kalakastiketta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl riisiviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 4 rkl vettä

Ohje

Pilkkoa sipuli. Laita paistinpannuun rypsiöljy ja kun se on kuumaa lisää pilkottu sipuli, valkosipulitahna ja inkivääritahna, paista kunnes sipuli on vähän läpikuultavaa. Lisää seesamiöljy ja nyhtökaura ja jatka paistamista kunnes nyhtökaura on irtonaista ja sipuli on saanut vähän väriä.

Lisää tomaattipyree ja Gochujang tahna, kääntele hetken. Lisää vesi, sitruunamehu, kalakastike, suola, soijakastike, riisiviinietikka ja sokeri. Paista kunnes nyhtökaura on saanut väriä ja on irtonaista.

Tarjoile nuudeleiden, pastan tai riisin kera, tai esimerkiksi rahkasämpylän välissä.

Nyhtökaura korealaittain sämpylän välissä

Tarjoiluehdotus

Katso myös muut blogitekstini nyhtökaurasta:

Testissä: Nyhtökaura, Nyhtökaura-carbonara, Savustettu nyhtökaura, Nyhtökaura Curry

Dick Lindertz