Blogit

Olut Burger

8.11.2013 Teksti: Dick Lindertz

Perjantai on minulla usein ”leipäpäivä” ja silloin syön usein aterian, jossa on leipää ja juonpa satunaisesti sen kanssa kokonaisen oluen. Nyt join kyllä sen oluen, mutta sen lisäksi lorautin olutta myös hampurilaispihviin. Kaikessa yksinkertaisuudessa sekoitin hyvään kiinteeseen naudanjauhelihaan sen verran Stout-olutta, että taikina pysyi koossa, maustoin mustapippurilla ja merisuolalla ja grillasin niin, että oli sisältä vielä punainen.

Olut burger

Sämpylänä käytin yhtä suosikkiani, Riemujyvä-sämpylää, pohjalle suolakurkkua, kevyesti kuullotettua makeata sipulia, sen päälle kevyesti suolattu ja grillattu viipale pihvitomaattia, lollo rosso salaattia, BBQ hampurilaiskastiketta ja sitten pihvi, pihvin päälle vielä Kippari-pippurijuustoa. Ohessa nautin Ruis Nacho Seesami&Merisuola -lastuja.

 

Kommentit (5)

heh ”situa” ”roijarouhetta” 🙂 se yksinkin olut taisi olla liikaa

Kuulostaa, näyttää ja varmasti maistui hyvältä! Olutta en olekkaan ennen kokeillut, käytitkö munaa ollenkaan vai pelkästään olutta sitomaan pihvin.

Kiitos, en käyttänyt kananmunaa enkä korppujauhoja, vaatii kyllä että jauhelihassa ei ole paljon nestettä, joten jos tuntuu että ei pysy koossa niin kanamuna sitoo. Korppujauhoja yritän välttää viimeiseen asti sillä laimentaa makua, jos on jollain pakko situa lisää nii käytän tummaa roijarouhetta

Taidapa kokeilla….

🙂

heh ”situa” ”roijarouhetta” 🙂 se yksinkin olut taisi olla liikaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *