Blogit

Olutvohvelit

Teksti: Dick Lindertz
Olutvohvelit

Nämä vohvelit on valmistettu yksinkertaisella 3+3+3 kaavalla. Nesteenä kuitenkin tällä kertaa olut. Itse käytän tähän belgialaista vehnäolutta mutta mikä tahansa olut käy, ja voit hyvin käyttää myös alkoholitonta olutta.

Kyseessä on suolaiset vohvelit joita käytämme lisukkeena grilli tai kastikeruokien kanssa, mutta myös sellaisenaan aamiaisella, pekonin tai esim. kinkun kanssa.

Ainekset

  • 3 kananmunaa
  • 3.3 dl olutta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl juoksevaa rasvaa
  • ½ t suolaa
  • rasvaa paistamiseen

Ohje

Vatkaa kulhossa kananmunia niin että vähän vaahtoavat, lisää olut, vatkaa hetki. Sekoita erillisessä astiassa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää pikkuhiljaa jatkuvasti sekoittaen jauhoseos kananmuna/olut seokseen, kun on tasaista lisää juokseva rasva ja sekoita. Anna seoksen levätä 10 minuuttia.

Paista vohvelit vohveliraudalla

Lue myös

X