Reseptit

Paahtoleipää pavuilla, pekonilla ja kananmunalla

Klassikkojen klassikko: paahtoleipää, kananmuna, pekonia ja papuja. 

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

1

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 0,5 tlk papuja tomaattikastikkeessa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • muutama tippa tabascoa
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
  • 0.5 pkt pekonia
  • 1 kananmuna
  • 2 viipaletta paahtoleipää
  • nokre voita

Valmistusohje

 

1. Kaada pavut pieneen kattilaan ja kuumenna. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria sekä tabascolla. Lisää lopuksi hienonnettu basilika. 

2. Paista pekonit rapeiksi ja kananmuna kypsäksi paistinpannulla, mausta kananmuna kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Paahda leivät ja voitele ne voilla. Laita leivät lautaselle ja lusikoi päälle papuseos. Lisää paistettu kananmuna ja pekoniviipaleet. Tarjoile heti.

Katso myös:

Kananmunatoast

Pekonipannarit

Kotiliesi: Kappelileipä 

X