Blogit

Pääsiäismuffinssit

21.4.2019 Teksti: Dick Lindertz
Pääsiäismuffinssit

Muffinssit on helppo tapa leipoa nopeasti hyvää ja niiden leivontaan voi osallistua koko perhe (etenkin siihen koristelu puoleen). Nämä muffinssit on maustettu hyvin samalla tavalla kuin Kulitsa jota myös teemme usein pääsisäisenä, joten niissä on pääsiäisen aromeja ja tuoksuja.

Ainekset (12kpl)

  • 150g huoneen lämpöistä leivontamargariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ripaus kardemummaa
  • 3 rkl rusinoita
  • 3 rkl sukaattia
  • 3 rkl mantelirouhetta
  • 3 rkl sitruunamehua
  • ripaus sahramia väriä antamaan (ei pakollinen)
  • ripaus suolaa
  • 12 muffinssivuokaa

Ohje

Vaahdota sähkövatkaimella huonelämpöinen margariini ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen kokoajan vatkaten. Sekoita erillisessä astiassa vehnäjauhot, leivinjauhe, kardemumma, rusinat, sukaatti, mantelirouhe, suola, sahrami ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan koko ajan sekoittaen, lisää maito ja sitruunamehu. Vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos on kunnolla ilmavaa.

Kaada seos muffinssivuokiin. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia tai kunnes muffinissien pinnat ovat kauniin ruskeat.

Koristele värikkäästi oman maun mukaan.

Lue myös

Suosittelemme