Blogit

Palatsin vartijan kana – Kung Pao Chicken

26.10.2013 Teksti: Dick Lindertz
Kung pao Chicken

Yksi kiinalaisen keittiön suosikkejani on ehdottomasti Kung Pao Chicken. Tämä ruokalajin nimi oli kulttuurivallankumouksen aikana Kiinassa kielletty, sillä sen uskottiin viittaavan 1800-luvulla eläneeseen kuvernöörin, jonka titteli oli Kung-Pao (Palatsin vartija). Suomessa se on saanut oman kutsumanimen ”Kumpulan Kana”. Ohjeita on useita, mutta tämä ohje on muokattu sopimaan kotimaisten markettien tarjontaan.

Ohje

Kung Pao chicken (Kumpulan kana)

  • 400g kananfileitä kuutioina (n.2×2 cm)
  • 2 rkl kiinalaista soijakastiketta
  • 2 kananmunan valkuaista (löytyy myös valmiina)
  • 2 -3 dl maissitärkkelysjauhoja/maissijauhoja
  • ½ vihreä, ½ punainen ja ½ keltainen paprikaa
  • 1 purkki vesikastanjoita
  • 100g cashew-pähkinöitä, kuorettomia maapähkinöitä tai maapähkinärouhetta
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • ½ tl vahvaa chilitahnaa
  • 4 rkl Hoi-Sin kastiketta
  • 4 rkl Teriyaki kastiketta
  • 2 tl riisiviinietikkaa
  • 1 tl paahdettua seesamiöljyä
  • 2 tl fariinisokeria (voi käyttää myös muuta tummaa sokeria)
  • 2 tl suolaa
  • rypsiöljyä

Paloittele kana, kääntele niitä ensin soijakastikkeessa, sitten valkuaisissa ja lopuksi maissijauhoissa.

Sekoita 1rkl rypsiöljyä, Hoi-Sin- kastike, Teriyaki-kastike, chilitahna, paahdettu seesamiöljy, suola, sokeri ja riisiviinietikka pienessä kulhossa tasaiseksi maustekastikkeeksi

Kuumenna rypsiöljy ja ruskista kanapaloja 100 g kerralla niin että ovat kullankeltaisia, ota ne pois pannulta ja siirrä sivuun. Kuutioi paprikat, sipuli ja valkosipuli, paista niitä pähkinöiden kanssa noin 5 min. Lisää valmiit kanakuutiot, maustekastike ja vesikastanjat ja paista kunnes on kypsää (n. 10min).

Tarjoile lisänä Jasmin-riisiä.

Lue myös

Suosittelemme