Blogit 20.11.2016

Paprikapasta

Teksti: Dick Lindertz

Paprikapasta on lohdullinen ja täyteläinen pasta. Meidän versio sisältää vähän Chrorizo makkaraa ja Sriracha kastiketta. Tärkeätä on paistaa paprika kunnolla, jopa niin kunnolla että se voi olla paikka paikoin palanutta.

Paprikapasta

Ainekset

  • 2 punaista paprika
  • 1 sipuli
  • 100g Chorizo makkaraa
  • 4 tl valkosipulitahnaa
  • 50g tomaattipyreettä
  • 400g tomaattimurskaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 tl makeaa savupaprikajauhetta
  • ¼ tl mustapippuria
  • 2 tl balsamicoa
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 tl Sriracha kastiketta
  • Ruokaöljyä
  • (vettä)
  • Keitettyä pastaa
  • Persiljaa koristukseen

Ohje

Laita pasta kiehumaan.

Kuutioi chorizo, hienonna sipuli, leikkaa perattu paprika noin sormen levyisiin ja noin sentin pituisiin paloihin. Laita isoon paistinpannuun tai wokkiin sen verran ruokaöljyä että pohja peittyy, lisää hienonnettu sipuli ja valkosipulitahna, paista hetki niin että sipuli on vähän läpikuultavaa. Lisää paprika ja chorizo, paista kunnes paprika on pehmeätä ja siinä on paistopintaa.

Lisää savupaprikajauhe ja tomaattipyree, paista hetki. Lisää tomaattimurska, mustapippuri, sitruunamehu, suola, balsamico ja Sriracha kastike, kiehauta. Lisää vettä jos on liian paksua. Koristele tarjottaessa halutessasi persiljalla.

Voit tehdä myös täysin kasvisversion jättämällä Chorizo makkaran pois.

Dick Lindertz