Blogit

Pasta Carbonara kalkkunan pekonista

Teksti: Dick Lindertz

Suomen kauppoihin on pitkän odotuksen jälkeen tullut takaisin kalkkunapekoni, löysin Kirkkonummelta paikallisesta Citymarketista suureksi yllätykseksi espanjalaista kalkkunapekonia, hintakaan ei ollut liian paha (2.25€ 100g). Kalkkunapekoni ei sisällä kuin 3% rasvaa ja on lisäksi vähäkalorinen (93 Kcal /100g).

pasta carbonara kakkunan pekonista

Valmistin löydöstäni aidon carbonaran, ainoat muutokset oli että koska kalkkunapekoni on vähärasvaista niin sitä ei voinut paistaa kuivalla pannulla loppuun asti vaan vaati tilkan oliiviöljyä seurakseen saadakseen kauniin värin. Lisäksi laitoin juustoa vain pinnalle makua antamaan jotta ateria pysyy kevyenä. Kalkkunapekoni tuoksuu paistaessa lähes epämiellyttävältä mutta maku on yllättävän lähellä porsaan pekonia.

Ohje (kahdelle)

  • 200g pastaa (kuivana)
  • 100g kalkkunapekonia
  • 1 kananmuna
  • 1 tl oliviöljyä
  • raastettua pecorino juustoa
  • ripaus mustapippuria
  • suolaa

Laita pasta kiehumaan suolaveteen (min 1 rkl suolaa). Pilko kalkkunapekoni ja paista sitä pannulla miedolla lämmöllä kunnes se rupeaa samaa vähän väriä (n. 5 min), nosta lämpöä ja lisää oliiviöljy (rupea paukkumaan ja roiskimaan), paista kunnes on saanut kauniin värin.

Kun pasta on valmista valuta se ja laita takaisin kattilaan, laita heti joukkoon kananmuna ja sekoita kunnolla, lisää joukkoon mustapippuria ja kuuma kalkkunapekoni, sekoita kunnolla. Lisää pöydässä pinnalle pecorino juustoa (myös paremesan käy).

Lue myös

X