Blogit

Pasta Gremolata

25.10.2019 Teksti: Dick Lindertz
pasta gremolata

Pasta Gremolata on helppo ja nopea pasta jota usein tarjoan alkuruokana, mutta se on myös hyvä lounaspasta. Pääosaa esittää tuore persilja josta syystä usein kutsumme tätä ”persilja pastaksi”.

Gremolata kastikkeen voi tehdä myös tehosekoittimessa mutta minun mielestäni se on pastassa kivempi tällaisena.

Ainekset

  • 200g pastaa (kuivana)
  • 1 ruukku tuoretta persiljaa
  • 1 sitruuna (kuori + 2 tl mehua)
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 5 rkl neitsyt oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • (parmesaanijuustoa)

Ohje

Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Mittaa keraamiseen tai metalliseen kulhoon 5 rkl oliiviöljyä, raasta joukkoon sitruunan kuori. Lisää suola, mustapippuri ja purista valkosipulipuristimella joukkoon valkosipulin kynnet, sekoita.

Pilko persiljan lehdet terävällä veitsellä pieneksi, lisää se seokseen. Purista sitruunasta 2 tl mehua ja lisää se myös seokseen, sekoita kunnolla. Anna seoksen vetäytyä sen aikaa kun pasta kypsyy.

Kun pasta on kypsää sekoita kastike kuumaan pastaan. Tarjotessasi voit halutessa lisätä annoksen päälle parmesaanijuusto raastetta tai lastuja.

 


Seuraa Mukana Maku ruokablogia:

FacebookInstagramTwitterPinterest

Lue myös

Suosittelemme