Blogit 4.6.2017

Pasta kanapekonilla ja kantarelleilla

Teksti: Dick Lindertz

Siipikarjapohjaisista pekoneista on tullut jo hyvin yleisiä ja niitten laatu aina vaan paranee, ja ilokseni on saatavilla yhä enemmän kotimaisia vaihtoehtoja. Tätä pastaa on tehty meillä aikoinaan porsaan pekonista, mutta nykyjään se on saanut uuden elämän kanapekoni versiona.

Pasta kanapekonilla ja kanttarelleilla

Ainekset

  • 100-120g kana tai broileripekonia
  • 110g kantarelleja (pieni purkki)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 ½ tl savusuolaa
  • 2 rkl raastettua parmesaania
  • 2 tl soijakastiketta
  • 1 tl dijon sinappia
  • 3 dl ruokakerma&rahka valmisteta (tai 2dl kermaa ja 1 dl rahkaa)
  • Mustapippuria
  • 200g pastaa (raakana)

Ohje

Laita pasta kiehumaan suolaisen veteen. Silppua sipuli, murskaa valkosipulin kynnet ja leikkaa pekoni suikaleiksi, valuta kantarellit. Laita isoon paistinpannun tai wokkiin rypsiöljy, ja kun se on lämmintä lisää silputtu sipuli ja murskattu valkosipuli.

Anna paistua kunnes sipuli on läpikuultavaa, lisää pekonisuikaleet ja jatka paistamista kunnes pekoni on saanut väriä. Lisää kantarellit ja jatka paistamista noin 5 minuuttia. Lisää ruokakerma&rahka, soijakastike, dijon sinappi ja suola, kun vähän kiehuu lisää parmesaani raaste.

Lisää joukkoon kypsä pasta ja sekoita, mausta vielä mustapippurilla.

Dick Lindertz