Blogit

Pätkiskakku

10.11.2017 Teksti: Dick Lindertz
Pätkiskakku

Mukana Maku ruokablogilla on tänään (10.11.2017) yli 8000 Facebook tykkääjää, sen kunniaksi valmistin yhden suosikkikakkuni, pätkiskakun. Pätkiskakkuun liittyy kylläkin yksi ongelma, ”joku” verottaa aina pätkiksiä ennen kuin ne pääsevät kakkuun asti 😉

Ainekset

  • 1 pussi mini bites Pätkiksiä (140g)
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 100 g juoksevaa rasvaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • Kaakaojauhetta koristelemiseen

Ohje

Silppua pätkikset veitsellä. Kaada kulhoon 5 dl vehnäjauhoja, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja silputut pätkikset, sekoita. Vaahdota eri astiassa sähkövatkaimella kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuiva-aineet, rasva ja kerma sekaan, ja jatka vatkaamista kunnes on tasainen vaahtomainen massa.

Kaada seos vähintään 1 ½ litran kokoiseen voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin. Voit tarkistaa onko kakku valmis pistämällä sitä tikulla, jos tikku on märkä niin kakkukin on yhä märkä sisältä (joskus saa jäädäkin vähän märäksi). Kun kakku on jäähtynyt kaada se kakkuvuoasta ja koristele kaakaojauheella (voit lisätä kaakaojauheen sekaan vähän sokeria jos haluat).

Lue myös

Suosittelemme