Blogit

Pehmoiset vehnäsämpylät

16.11.2018 Teksti: Dick Lindertz
pehmoiset vehnäsämpylät

Nämä ilmavat ja pehmeäkouriset vehnäsämpylät ovat aika epäterveellisiä, niissä on valkoisia jauhoja, suolaa ja sokeria. Mutta välillä saa olla vähän tuhma ja nauttia herkuista 😊

Ainekset

  • 2 dl lämmintä vettä
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • n.5 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl rypsiöljyä

Ohje

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (noin 42 astetta) ja kaada se kulhoon, lisää hiiva ja sokeri. Anna hiivan herätä n.5 min tai kunnes se käy näkyvästi.

Lisää suola, öljy ja pikkuhiljaa sekoittaen 5dl vehnäjauhoja. Kaada taikina kulhosta leivinpöydälle, ja vaivaa kunnolla kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä (lisää vehnäjauhoja kun on tarpeen)

Anna taikinan kohota 1 ½ tuntia lämpimässä paikassa.

Muotoile taikinasta 8 sämpylää, pyöritä niitä leivinpöytää vasten kunnes ovat tasaisia. Laita sämpylät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja peitä liinalla (älä laita sämpylöitä liian lähelle toisiaan sillä ne kohovat). Anna kohota 30 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat vähintään kaksinkertaisia.

Paista 225 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia tai kunnes ovat pinnaltaan kauniin värisiä.