Blogit

Perunamuusilla täytetty lihamureke

17.5.2019 Teksti: Dick Lindertz
Perunamuusilla täytetty lihamureke

Täytetyt lihamurekkeet ovat retroruokaa joka on taas muodissa.

Tänä aamuna oli ajatus tehdä lihamureke lounaaksi ja tarjota sen kanssa perunamuussia. Mutta ajatus rupesi muhimaan että entä jos sen perunamuusin laittaakin jo valmiiksi sinne murekkeen sisään? No ei muuta kuin kokeilemaan ja lopputulos oli parempi kuin odotin, perunamuusi saa kivasti makua murekkeesta ja siitä tulee aika hauskan näköinen 😊

Ainekset

  • 500g jauhelihaa
  • 3 dl valmista kiinteätä perunamuusia
  • ½ sipuli
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 1 tl suolatonta sitruunapippuria
  • 2 tl worcesterkastiketta
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • rypsiöljyä

Ohje

Pilkkoa sipuli. Laita kulhoon jauheliha, kananmuna, korppujauho, pilkottu sipuli, sitruunapippuri, worcesterkastike, suola ja valkosipulijauhe, ja sekoita kunnolla niin että on tasainen massa.

Valmista perunamuusi (pussimuusi käy hyvin, mutta voit tehdä myös pitkän kaavan mukaan). Voitele pitkänmallinen uunivuoka rypsiöljyllä ja vuoraa se jauhelihaseoksella (käytä siitä noin puolet), lusikoi sen päälle perunamuusi tasaisesti.

Käytä loput jauhelihaseoksesta murekkeen ”kanteen”. Yritä levittää kansi niin että sivut menevät umpeen nipistämällä (kuten minun kuvasta huomaa, en tehnyt sitä kunnolla ja muusi vähän pursui uunissa murekkeesta läpi).

Peitä vuoka foliolla tai kannella ja laita se 200 asteiseen uunin 40 minuutiksi. Poista kansi tai folio ja kaada mureke leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle niin että ”kansi” on pohjalla,  laita uuniin takaisin 225 asteeseen vielä 20 minuutiksi, tai kunnes pinta on kauniin paahtunut.


Seuraa Mukana Maku ruokablogia:

FacebookInstagramTwitterPinterest

Lue myös

Suosittelemme