Blogit

Perunasämpylät

31.12.2017 Teksti: Dick Lindertz
Perunasämpylät

Erinomainen tapa käyttää yli jäänyttä perunamuusia on käyttää se leivän valmistukseen. Tosin perunasämpylät on niin hyviä että niitä varten tulee kyllä tehtyä perunamuusia ihan erikseenkin ?

Ainekset

  • 2 dl maitoa
  • 1 pussi kuivahiivaa (n.11g)
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 3 dl valmista perunamuusia
  • reilut 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl rypsiöljyä (+ vähän pinnalle)
  • vettä sivelyyn

Ohje

Laita ensin kulhoon reilusti kädenlämpöinen maito, lisää siihen kuivahiiva ja sokeri ja anna seistä 5-10 minuuttia (kunnes hiiva selkeästi käy). Lisää perunamuusi, sekoita kunnes on tasaista (niin että perunamuusista ei jää kokkareita) lisää suola, huonelämpöinen rypsiöljy ja vehnäjauhot, sekoita kunnolla. Vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa (lisää vehnäjauhoja jos on liian löysää). Anna kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia.

Tee taikinasta tanko jonka leikkaat 8-12 osaan, pyöritä paloista sämpylät. Laita sämpylät leivinpaperilla vuoratulle uunipelille lämpimään paikaan kohomaan 15-30 minuutiksi.  Sivelle rypsiöljyllä ja paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on tumma. Ota uunista ja sivelle vedellä ja anna jäähtyä liinan alla.

Lue myös

Suosittelemme