Blogit

Perunavohvelit

17.9.2017 Teksti: Dick Lindertz

Perunavohvelit ovat minulle suurta herkkua, syön niitä ihan sellaisena tai täytteiden kanssa (kuten kalkkunapekoni, paistettu jauheliha tai kanakastike). Perunavohvelit ovat täyttäviä ja koska niihin tulee helposti himo, yritän tehdä niitä kerralla vain hyvin rajatun määrän 🙂

Ainekset

(noin 6 kappaletta)

  • 2 kananmunaa
  • 5 dl maitoa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl perunahiutaleita
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ripaus suolatonta sitruunapippuria

Ohje

Sekoita erillisessä astiassa vehnäjauho, perunahiutaleet ja leivinjauhe keskenään. Laita tyhjään kulhoon kaksi kanamunaa, maito, suola, ripaus sitruunapippuria ja rypsiöljy, vatkaa vispilällä kunnes ainekset ovat sekaisin ja lisää pikkuhiljaa jauhosekoitus. Jatka sekoittamista kunnes on tasainen taikina (taikinasta tulee aika paksua). Paista vohvelit kuumalla vohvelipannulla (reilu 1dl taikinaa per vohveli normaalikokoisessa vohveliraudassa).

Huom. Perunahiutaleet eivät ole sama asia kuin perunamuusijauhe (perunahiutaleet myydään yleensä kyllä samalta hyllyltä kuin perunamuusijauhe). Niistä tehdään usein kyllä muusia, mutta toisin kun perunamuusijauhe ne sisältää pelkästään perunaa kuivattuna hiutalemuodossa, joten sopivat hyvin leivontaan.

Lue myös

Suosittelemme