Blogit 5.11.2017

Pikapullat

Teksti: Dick Lindertz
Pikapullat

Pikapullat ovat hyvä vaihtoehto kun pitäisi saada vaivattomasti kahvipöytään tarjottavaa. Vuosia tein pikapullat tällä samalla ohjeella, mutta niin että kohotusaineena oli leivinjauhe. Kerran kuitenkin kävi niin että leivinjauhe oli loppu, mutta kaapista löytyi kuivahiivaa, joten tein kuvahiivasta ja lopputulos oli parempi kuin leivinjauheesta. Tämä pidentää valmistusaikaa 30 minuutta mutta on sen arvoista.

Ainekset

  • 2 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1 ½ dl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 11g hiivaa (yksi pussi)
  • 100g juoksevaa rasvaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • raesokeria
  • paperivuokia (noin 12 kpl)

Ohje

Sekoita reilusti kädenlämpöinen maito ja hiiva keskenään, anna seistä 10 minuuttia. Lisää seokseen kananmuna, suola, sokeri, kardemumma ja vaniljasokeri, sekoita haarukalla. Lisää vehnäjauhot ja kun tasaista lisää juokseva rasva, sekoita kunnes tasaista. Seoksen tulee olla niin juoksevaa että se on helppo annostella paperivuokiin.

Laita paperivuokiin tippa rasvaa pohjalle, anostele niihin taikina (esimerkiksi lusikalla) niin että ne ovat lähes täysiä. Anna seistä 30 minuuttia lämpimässä paikassa. Ripottele päälle raesokeria ja paista 225 asteisessa uunissa 15 minuuttia (tai kunnes ovat kohonneita ja kauniin värisiä)

Dick Lindertz

Kommentit (1)

Miksi leivonnaisiin käytetään niin paljon sokeria, vähempikin riittäisi.

Miksi leivonnaisiin käytetään niin paljon sokeria, vähempikin riittäisi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *