Blogit

Pinaattivohvelit

31.7.2016 Teksti: Dick Lindertz

Pinaattivohvelit ovat herkkua! Niitä voi syödä ihan sellaisenaan, puolukoiden kanssa tai lisäkkeenä monen ruuan kanssa. Käyttämällä valmistuksessa rahkaa niihin saa pienen happamuuden joka sopii pinaatin kanssa erinomaisesti.

Pinaaattivohvelit

Ainekset

  • 100g rahkaa
  • 2 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 ½ dl täysijyvä vehnäjauhoja
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • 150g pakaste pinaattia sulatettuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • Paistinrasvaa

Ohje

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään erillisessä astiassa. Sekoita muut ainekset toisessa astiassa käyttäen vispilää, lisää vehnäjauhoseos ja sekoita kunnes tasaista. Kuumenna vohvelipannu ja laita siihen tippa paistorasvaa, kun se on kuuma lisää vajaa desilitra taikinaa ja anna paistua kunnes pinta on kauniisti paahtunut.

Syö mielellään heti.

Dick Lindertz