Blogit

Porkkansämpylät

25.9.2016 Teksti: Dick Lindertz

Monen yrityksen ja erehdyksen kautta syntyi lopulta porkkanasämpylät jotka ovat kuohkeita ja maukkaita. Tuoreet sämpylät ovat aina parhaimmillaan kun ne syödään saman päivän aikana, siksi on hyvä tehdä niitä aika pieni määrä kerralla, tästä ohjeesta syntyy 8 sämpylää.

Porkkansämpylät

Ainekset

  • 2 ½ dl vettä
  • 1 pussi kuivahiivaa (11 g)
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 dl grahamjauhoja
  • 5-6 dl vehnäjauhoja
  • 100g raastettua porkkanaa (noin 2 keskikokoista porkkanaa)

Ohje

Laita ensin kulhoon kädenlämpöinen vesi, lisää siihen hiivaa ja sokeri ja anna seistä 10min (niin että hiiva herää). Lisää grahamjauhot ja suola, sekoita tasaiseksi. Lisää huoneenlämpöinen porkkanaraaste ja 5 dl vehnäjauhoja.

Vaivaa kunnolla, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista (lisää vehnäjauhoja tarpeen mukaan). Laita lämpimään paikkaan kohomaan noin 40 minuutiksi (tai kunnes taikina on tuplaantunut)

Pyöritä taikinasta 8 sämpylää ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna vielä kohota pelillä noin 20 minuuttia. Sivelle sämpylät vedellä ja paista 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Laita päälle hiukan vehnäjauhoja ja anna jäähtyä liinan alla (jos haluat sämpylöihin pehmeän pinnan, sivelle niitä vielä vedellä kun otat ne uunista ulos).

(Korjattu 6.11.2016 Vehnäjuhojen määrä)

Lue myös

Suosittelemme