Blogit

Punainen Nakkikeitto

9.1.2019 Teksti: Dick Lindertz
Punainen Nakkikeitto

Nakkikeitto on helppo ja maittava arkiruoka. Se on myös nopea valmistaa kun käyttää paljon pakasteita. Tämä resepti on vähän tuhdimpi versio, johon on lisätty tomaattipyreetä ja mausteita.

Keitto on myös vähäkalorinen, etenkin jos käyttää esimerkiksi vähärasvaisia kalkkunanakkeja.

Ainekset

  • 1 litra vettä
  • 10 nakkia
  • 2 kasviliemikuutiota
  • 50g tomaattipyreetä
  • 100g sipulikuutioita (pakaste)
  • 200g keittojuureksia (pakaste)
  • 200g keittoperunoita (pakaste)
  • 2 tl valkosipulitahnaa
  • 1 rkl kuivattua persiljaa (voi käyttää myös tuoretta)
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus maustepippuria
  • ¼ tl sriracha chilikastiketta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria

Ohje

Kaada kattilaan litra vettä ja lisää kasvisliemikuutiot ja tomaattipyree. Kun vesi kiehuu lisää sipulikuutiot, keittojuurekset, keittoperunat, valkosipulitahna, mustapippuri, maustepippuri, sriracha chilikastike, sitruunamehu, suola ja sokeri. Anna kiehua 5 minuuttia.

Pilko nakit ja lisää ne keittoon ja anna hautua vielä 5 minuuttia niin että juuri ja juuri kiehuu.

Keitto maistuu hyvältä heti, mutta vielä paremmalta uudelleen lämmitettynä 😊

Lue myös

Suosittelemme