Reseptit

Rahkasämpylät

Rahkasämpylät leivotaan spelttijauhoista ja rikastetaan porkkanaraasteella. Täysjyväspelttijauhot voi hyvin korvata sämpylä- tai hiivaleipäjauhoilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

18

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rahkasämpylät

  • 2 1/2 dl maitoa
  • 1 pkt (50 g) hiivaa
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 2 rkl siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl porkkanaraastetta
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • n. 10 dl täysjyväspelttijauhoja

Valmistusohje

Rahkasämpylät leivotaan helposti näin:

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna sekaan hiiva, sekoita hyvin. Lisää rahka, siirappi, suola, öljy ja porkkanaraaste. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että saat pehmeän kimmoisan taikinan. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

2. Vaivaa kohonnut taikina leivinpöydällä ja jaa se 18 palaan. Pyörittele palat soikeiksi sämpylöiksi. Laita sämpylät kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota noin 15 minuuttia. Tee sämpylöiden pintaan kevyet viillot.

3. Paista rahkasämpylät 225-asteisessa uunissa noin 12–15 minuuttia.

Katso myös: Leivo itse kuohkeat ja superhelpot sämpylät – listasimme 4 ohjetta, joilla onnistut varmasti

Katso myös Kotiliesi.fi: Itse leivottu leipä lämmittää

X