Reseptit

Raparperipiirakka

Tässä on perinteisen herkullinen raparperipiirakkaresepti! Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Otavamedia

Ihastuttavassa raparperipiirakassa maistuu kesän ensimmäinen kotipuutarhan sato.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Raparperipiirakan taikina

  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl kermaa
  • 3 dl voisulaa
  • 5 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

pinnalle:

  • 500 g raparperia (noin 1 ½ l paloja)
  • sokeria

Valmistusohje

Raparperipiirakka syntyy näin:

Raparperipiirakka on helppo leivottava.

Sulata voi kattilassa. Riko kananmunat kulhoon ja lisää sokeri. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna-sokerivaahtoon kerma ja voisula. Sekoita kuivat aineet eli vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään omassa kulhossa. Lisää jauhot muiden aineiden joukkoon ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun tai torttuvuokaan.

Huuhdo ja viipaloi raparperinvarret. Levitä raparperinpalat taikinan päälle. Ripottele raparperipiirakan pinnalle sokeria maun mukaan.

Paista raparperipiiras 175 asteen uuninlämmössä 30–40 minuuttia tai kunnes piirakan pinta on kauniin värinen ja pohja kypsä. Voit kokeilla pohjan kypsyyttä puutikulla, jos taikinaa ei tartu tikkuun, pohja on kypsä.

Tarjoa raparperipiirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Raparperipiiras on kauden odotetuin herkku – valitse Kotilieden hittiresepteistä oma suosikkisi

 

X