Blogit

Ruisrieska

4.12.2016 Teksti: Dick Lindertz
ruisrieska

Ruisrieska on kaikkien pikaleipien kuningas. Riittää kun käytössä on hapatettua maitoa (kermaviiliä, rahkaa, piimää…) ruisjauhoja ja rasvaa. Ja 20 minuutin päästä pöydällä on tuoksuvaa ja maukasta ruisleipää.

Ainekset

  • 200g kermaviiliä
  • 2 dl hienoja täysjyväruisjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl savusuolaa
  • ½ dl juoksevaa rasvaa (margariinia tai voita)

Voit käyttää myös tavallisia ruisjauhoja, tavallista suolaa ja kermaviilin tilalla piimää, jogurttia tai rahkaa. Leivinjauhetta ei ole pakko käyttää.

Ohje

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita haarukalla ruisjauho, leivinjauhe ja suola. Lisää kermaviili ja juokseva rasva, sekoita kunnes tasainen massa. Anna seistä kunnes uuni on kuuma. Käytä leivinpaperilla vuorattua uunipeltiä. Muotoile taikinasta leivinpaperin päälle 4 pientä rieskaa tai yksi iso, painele haarukalla reikiä rieskaan/rieskoihin ja laita uuniin noin 12 minuutiksi tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Ota uunista pois ja sirottele päälle jauhoja, syö mielellään lämpöisenä.

Dick Lindertz

Kommentit (5)

mielenkiintoisa ohje. kokeilen kyllä millaista tulee.

TÄYTYYPÄ KOKEILLA

Tuli tosi hyvää! Teen varmasti uudelleen. Nopeaa tehdä ja aineita varmasti aina kaapissa. Kiitos ohjeesta!

Hyvää oli. kokeiltu on. piimään tehtynä tarvitsi enemmän jauhoja.

Tosi hyvää tuli, varmasti tulee vastaisuudessa tehtyä useinkin!

mielenkiintoisa ohje. kokeilen kyllä millaista tulee.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *