Blogit

Rusinacouscous

30.10.2015 Teksti: Dick Lindertz

Rusinacouscous on Pohjois-Afrikan alueella aika yleinen lisäke, se sopii erinomaisesti grillatun kanan tai lihan kanssa, tai sitä voi syödä ihan sellaisenaan. Tämä resepti edustaa hyvin yleistän tapa valmistaa rusinacouscous, mutta sitä on helppo tuunata erilaisilla pähkinöillä ja hedelmillä.

Rusinacouscous

Heti kun sain kuula ruokabloggareille järjestävästä rusinahaasteesta niin ensimmäinen lämpimän ruuan ohje joka tuli mieleen oli tämä. Pyörittelin mielessäni sen jälkeen muita mutta palasin aina takaisina tähän, onko liian yksinkertainen, yleinen, onko muilla sama? Päädyin lopulta tekemään sen mikä ensin tuli mieleen ja hyvä niin sillä samanlaista ei ole kilpailussa mukana 🙂 

Ainekset

Määrä Aines
0,5 dl rusinoita
0,5 dl pinjansiemeniä
2,5 dl couscousia
3 dl vettä
¼ tl kanelia
0,5 tl kurkumaa
¼ tl jauhettua kuminaa
0,5 tl juustokuminaa
0,5 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Paahda paljaalla pannulla tai wokissa pinjansiemeniä, kunnes niissä on kaunis paahtunut pinta, laita siemenet sivuun. Lisää pannuun oliiviöljy ja kun se on kuumaa, lisää kaneli, kurkuma, jauhettu kumina ja juustokumina. Paista kunnes mausteista lähtee tuoksua, lisää rusinat ja couscous, paista hetki. Lisää paahdetut pinjansiemenet, vesi, sitruunamehu ja suola, sekoita. Ota levy pois päältä ja anna hautua noin 5 minuuttia.

Osallistuin tällä ohjeella Sun-Maidin ja Ruoka.fi:n 100 tapaa käyttää rusinaa -kilpailuun.

 

Lue myös

Suosittelemme