Blogit

Salsakastike

1.9.2019 Teksti: Dick Lindertz
salsakastike

Salsa kuuluu niihin lisukkeisiin/kastikkeisiin joita olen tehnyt pitkään ja ilman ohjetta. Nyt lopulta ryhdistäydyin ja kirjasin ylös mitä teen, ensimmäisellä kerralla kastikkeesta ei tullut sellaista kuin yleensä, mutta seuraavalla yrityksellä maku oli oikea.

Salsakastiketta käytetään perinteisesti mexicolaisessa ja texmex ruuassa, mutta se maistuu myös hyvin esimerkiksi hampurilaisessa tai hotdogissa.

Ainekset

  • 500g tuoreita tomaatteja
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1-2 punaista chilipippuria
  • ruukullinen tuoretta korianteria
  • 1 lime
  • 1 rkl tomaattipyreettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl ruokosokeria
  • 2 rkl oliiviöljyä

salsa ainekset

Ohje

Pilko sipuli, valkosipuli, tomaatit ja chili (jos et halua niin tulista niin poista valkoinen hedelmäliha chilipippurin sisältä). Silppua tuore korianteri.

Laita oliiviöljy pannulle, kun öljy on kuumaa lisää pilkottu sipuli, valkosipuli ja chili. Paista kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää tomaattipyree ja kääntele hetki.

Lisää pilkotut tomaatit, suola ja sokeri ja jatka paistamista kunnes seos on kastike (eli tomaateista irtoaa neste), halkaise lime ja purista nyrkissä puolikkaista mehu kastikkeeseen, lisää silputtu korianteri.

Voit käyttää Salsaa heti lämpimänä tai purkittaa se myöhempää käyttöä varten. Säilytä jääkaapissa.

 


Seuraa Mukana Maku ruokablogia:

FacebookInstagramTwitterPinterest

Lue myös

Suosittelemme