Blogit

Sitruunamehussa ja currytahnassa paistetut broilerisuikaleet

17.2.2019 Teksti: Dick Lindertz
Sitruunamehussa ja currytahnassa paistetut broilerisuikaleet

Käytän näitä broilerisuikaleita etenkin salaateissa, mutta niitä voi hyvin syödä myös pastan tai riisin kanssa. Näissä broilerisuikaleissa on vahva sitruunan maku joka tulee siitä että niitä paistetaan sitruunamehussa, jolloin maku tarttuu niihin vahvasti ja sitruuna muutu vähän siirappimaiseksi.

Ainekset

  • 300-400g broilerisuikaleita
  • yksi pieni sipuli tai 2dl pakastettuja sipulikuutioita
  • 2 tl valkosipulitahnaa
  • 2 tl inkivääritahnaa
  • 3 tl mietoa currytahnaa
  • 1 tl suolaa
  • yhden sitruunan mehu puristettuna tai ½ dl sitruunamehua
  • 2 rkl rypsiöljyä

Ohje

Jos käytät tuoretta sipulia pilko sipuli, ja jos käytät tuoretta sitruunaa purista sitruunasta mehu. Laita paistinpannuun rypsiöljy, kun se on kuumaa lisää sipuli, valkosipulitahna ja inkivääritahna, paista kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää broilerisuikaleet ja jatka paistamista kunnes suikaleet saavat vähän väriä (yleensä n. 5 min). Lisää currytahna, jatka paistamista kunnes currytahna tarttuu vähän pannun pohjaan (tai on kunnolla tummaa), lisää sitruunamehu ja paista kunnes currytahna irtoaa kunnolla pannun pohjasta ja suikaleet ovat lähes kuivia.

Lue myös

Suosittelemme