Blogit

Spelttiletut

7.1.2018 Teksti: Dick Lindertz
Spelttiletut

Minusta on tullut suuri spelttijauhojen ystävä, niistä tehdyt leipomukset ovat maukkaampia kuin tavallisesta vehnästä tehdyt. Erityisen hyvin speltti mielestäni sopii lettuihin, vohveleihin ja pannariin. Tämä on ihan perus lettuohje ja siihen ei ole lisätty sokeria joten valmiita lettuja voi syödä makean tai suolaisen kanssa.

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl karkeita spelttijauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • rasvaa paistamiseen

Ohje

Sekoita erillisessä astiassa spelttijauhot ja leivinjauhe keskenään haarukalla niin että jauhoseos on tasainen. Vatkaa erillisessä kulhossa maito ja kananmunat keskenään, lisää jauhoseos, suola ja rypsiöljy, vatkaa kunnes on tasainen taikina. Anna taikinan turvota 30 minuuttia

Laita isoon paistinpannuun vähän rasvaa ja kun rasva on kuumaa lisää noin 1 dl taikinaa per lettu, käännä lettu kun pinta on jähmettynyt.

Kommentit (2)

Leivinajuhe tekee sen että paistessa lettuihin tulee kuplia, eli tule ns ”pitsilettuja” niin kuin kuvasta näkyy 🙂

Miksi leivinjauhetta? Eikö muna jo nostata taikinaa sen verran kun on tarpeen?

Leivinajuhe tekee sen että paistessa lettuihin tulee kuplia, eli tule ns ”pitsilettuja” niin kuin kuvasta näkyy 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *