Blogit

Täyslihapullat

24.1.2016 Teksti: Dick Lindertz

Tämänkertainen lihapullaohje on hyvin minimalisoitu. Kyseessä on lihapullat joihin ei ole ollenkaan lisätty sidosaineita, ainoastaan mausteita ja vähän sinappijauhetta emulgointiaineeksi.  Ne ovat vähärasvaisia, gluteenittomia ja laktoosittomia, ja terveellisempiä kuin monet perinteiset lihapullat.

Täsylihapullat

Jauhelihana tulee käyttää vähärasvaista hyvälaatuista naudan jauhelihaa, siinä on yleensä vähiten nestettä, joten liha pysyy parhaiten kasassa. Täyslihapullat esikypsennetään uunissa jotta ne eivät hajoisi paistaessa.

Ainesosat

  • 400g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ¼ tl maustepippuria
  • 1 tl sinappijauhetta
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • (2 tl worcester kastiketta)
  • ruokaöljyä

Ohje

Sekoita ainekset kunnolla keskenään kulhossa (älä käytä worcester kastiketta jos haluat täysin gluteenittomat). Pyöritä öljysillä käsillä noin 20 lihapullaa. Paista lihapullia 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia niin että ne kiinteytyvät. Laita paistinpannuun ruokaöljyä ja paista lihapullia kunnes niissä on kaunis ruskea pinta.

Täsyslihapullat voidaan syödä sellaisenaan lisäkkeiden kanssa mutta parhaimmillaan ne ovat kastikkeissa.

täyslihapullat spagetin kanssa

Tarjoiluehdotuksena, täyslihapullat tomaattikastikkeessa spagetin kera.

Dick Lindertz

Kommentit (1)

Kun vaan jaksaa taikinaa veivata hetken niin pysyvät kasassa ilman uuniakin, itsehän en ole muunlaisia pullia koskaan tehnytkään. Eikä öljyä käsiin vaan vettä… Muuten toimiva resepti (sokeri tosin myös aivan turha).

Kun vaan jaksaa taikinaa veivata hetken niin pysyvät kasassa ilman uuniakin, itsehän en ole muunlaisia pullia koskaan tehnytkään. Eikä öljyä käsiin vaan vettä… Muuten toimiva resepti (sokeri tosin myös aivan turha).

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *