Blogit

Texmex -vuoka

25.11.2018 Teksti: Dick Lindertz
Texmex -vuoka

On ruokia joita en ole syystä tai toisesta ole laittanut blogiin vaikka teen niitä säännöllisesti. Yksi näistä on texmex -vuoka jota valmistan yleensä äijä-iltoihin. Yksi syy on se että harvoin ehdin ottaa tästä kuvaa, mutta tällä kertaa syöjät olivat kärsivällisiä 😊

Texmex -vuokaa voi syödä sellaisenaan tai käyttää esimerkiksi tortillassa täytteenä.

Ainekset

  • 6dl keitettyä riisiä
  • 400g jauhelihaa
  • n. 400g kidney papuja
  • 100g chorizo makkaraa
  • 1 sipuli
  • 4 tl valkosipulitahnaa
  • 70g tomaattipyreetä
  • 2 rkl A1 pihvikastiketta (tai HP kastiketta)
  • 1 rkl Sriracha chilikastiketta
  • 1 rkl chili mausteseosta
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl lime mehua
  • 2 tl savuaromia
  • ruokaöljyä paistamiseen

Ohje

Keitä riisi valmiiksi etukäteen. Pilkkoa sipuli ja kuutioi chorizo makkara. Laita paistinpannuun sen verran ruokaöljyä että pohja peittyy, lisää pilkottu sipuli ja valkosipulitahna. Paista kunnes sipuli on läpikuultavaa, lisää chorizo kuutiot ja jatka paistamista kunne chorizosta irtoaa rasvaa ja seos on punertava.

Lisää tomaattipyree, Sriracha chilikastike, chili mausteseos ja mustapippuri, paista hetki. Lisää jauheliha ja jatka paistamista kunnes jauheliha on kypsää. Lisää A1 pihvikastike, suola, lime mehu, savuaromi, valutetut kidneypavut ja vesi, sekoita hetki.

Sekoita uunikestävässä vuoassa jauhelihaseos ja riisi. Peitä kannella tai foliolla ja kypsennä 200c asteisessa uunissa 30 minuuttia. Ota kansi tai folio pois ja anna vielä saada väriä uunissa noin 15 minuuttia.

Tarjoile texmex -vuoka sellaisenaan tai tortillan, ohukaisten tai vaikkapa pita leivän kanssa.

Vinkki= tarjoille tulisen ruuan kanssa ranskankermaa tai jogurttia, ne helpottavat suun tulisuutta.