Blogit

Tomaattinen lohipasta

22.9.2019 Teksti: Dick Lindertz
Tomaattinen lohipasta

Lohesta tulee herkullinen pastakastike nopeasti. Maustan sen limellä ja chilillä joka korostaa lohen makua ja antaa lohipasta kastikkeeseen hapokkuutta.

Kastike valmistuu yleensä samassa ajassa kuin pasta kiehuu kypsäksi.

Ainekset

  • 200g pastaa (kuivana)
  • 250-300g lohisuikaleita (tai kirjolohi)
  • 1 sipuli
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • 1 rkl tomaattipyreettä
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 2 rkl lime mehua
  • 1 tl sriracha chilikastiketta
  • 1 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • ½ tl kuivattua rakuunaa
  • ½ tl kuivattua tilliä
  • ruokaöljyä
  • (persiljaa tai korianteria koristeluun)

Ohje

Laita pasta kiehumaan. Silppua sipuli. Laita paistinpannuun sen verran ruokaöljyä että pohja peittyy, kun öljy on kuumaa lisää silputtu sipuli ja inkivääritahna. Paista sipuli/inkivääriseosta kunnes sipuli on läpikuultavaa, lisää tomaattipyree ja limemehu, kääntele hetken niin että seos on tasaista.

Lisää lohisuikaleet ja kääntele kunnes suikaleiden pinta on harmaa. Lisää tomaattimurska, sriracha, suola, valkopippuri, rakuuna ja tilli. Kun seos kiehahtaa ota levy pois päältä ja odota että pasta on valmista.

Voit tarjoillessa koristaa annoksen persiljalla tai korianterilla.

 


Seuraa Mukana Maku ruokablogia:

FacebookInstagramTwitterPinterest

Lue myös

Suosittelemme