Blogit

Tonnikala-linssikeitto

14.1.2018 Teksti: Dick Lindertz
Tonnikala linssikeitto

Joulu ja uudenvuoden pyhien jälkeen tule väistämättä monelle (niin kuin minulle) aika jolloin on hyvä vähän keventää ruokailua. Keitot on hyvä tapa keventää, niillä saa vatsansa pitkäksi aikaa täyteen ja keittoja on helppo varioida. Tämä todella nopea ja helppo keitto syntyi kun mietin miten linssikeittoon saisi lisää makua, no kaapissa oli pari purkkia tonnikalaa ja siitä se sitten syntyi.

Ainekset

  • 1 purkki Tonnikalapaloja vedessä
  • 1 purkki Tonnikalapaljoja öljyssä
  • 300g kypsiä vihreitä linssejä
  • 5 dl vettä
  • 1 kalafondi
  • 75g tomaattipyreetä
  • 2 tl valkosipulitahnaa
  • 1 rkl kuivattua persiljaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • ¼ tl mustapippuria
  • pari tippa tabascoa

Ohje

Valuta ylimääräinen öljy tonnikalasta. Kiehauta vesi, kalafondi ja tomaattipyree. Lisää tonnikala, linssit (älä valuta), valkosipulitahna, persilja, suola, sitruunamehu, mustapippuri ja tabasco. Anna kiehua pari minuuttia.

Kommentit (1)

Kuulostaapa helpolta ja hyvältä. Töytyykin testailla ja soveltaa joku päivä 🙂

Kuulostaapa helpolta ja hyvältä. Töytyykin testailla ja soveltaa joku päivä 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *