Blogit

Tonnikalapasta valkosipulilla ja persiljalla

12.8.2018 Teksti: Dick Lindertz
Tonnikalapasta valkosipulilla ja persiljalla

Tämä pasta on yksi vakiosuosikkeja jota syön usein. Sen juuret ovat 80 luvulta jolloin nuorena söimme Espanjan aurinkorannikolla ravintolassa usein alkupalaksi valkosipulispagettia, joka oli kaikessa yksinkertaisuudessaan oliiviöljyssä paistettua valkosipulia johon oli lisätty persiljaa ja sitten keitettyä spagettia.

Rupesin tekemään samaa ruokaa myös kotona (ja teen sitä versioita välillä nykyjäänkin) mutta jossakin vaiheessa yhdistin kaksi pastaruokaa josta pidän, valkosipulipastan ja tonnikalapastan, ja tällaisena olen tätä syönyt jo yli 30 vuotta, enkä vieläkään ole kyllästynyt siihen (paitsi joskus 😉)

Ainekset

  • 150g pastaa (kuivana)
  • 1 purkki tonnikalaa öljyssä (jos löytyy oliiviöljyssä niin aina parempi)
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 ½ rkl kuivattua persiljaa (tai vastaavaa määrä tuoretta hienoksi silputtuna)
  • ½ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • pastan keitinlientä

Ohje

Laita pasta kiehumaan. Silppua kuoritut valkosipulikynnet (ja persilja jos se on tuoretta). Avaa tonnikalapurkki ja valuta siinä oleva öljy paistinpannulle, kun öljy on lämmintä lisää silputtu valkosipuli ja paista sitä keskilämmöllä kunnes siinä on ihan vähän väriä (varo että ei pala), lisää 1rkl persiljaa ja sekoita vähän.

Lisää tonnikala, suola ja mustapippuri sekä pari ruokalusikallista pastan keitinlientä ja anna hautua alhaisella lämmöllä kunnes pasta on valmista (lisää pastan keitinlientä jos kuivuu liikaa).

Kun pasta on valmista valuta se niin että jää vielä vähän märäksi, ja lisää se kuumana valkosipuli/tonnikala seokseen. Nosta lämpöä, sekoita hetki niin että ylimääräinen neste on haihtunut ja ainekset ovat kunnolla sekoittuneet. Kaada päälle loput persiljasta.

Lue myös

Suosittelemme