Blogit

Tumma naudanlihapata mustapavuilla

21.10.2018 Teksti: Dick Lindertz
Tumma nauhanlihapata mustapavuilla

Kun illat pimenee tekee mieli täyteläisiä pataruokia. Yritän joka syksy kehittää pikkaisen erillaisen pataruuan, tällä kertaa tein aika yksinkertaisen padan josta tuli hyvin tumma ja jota haudutetaan 2 tuntia niin että liha on todella mureeta.

Ainekset

  • 400g naudan kuutioitua palapaistia
  • 380g mustapapuja suolaliemessä
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 5 dl punaviiniä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl nestemäistä savuaromia
  • 1 rkl hoisin kastiketta
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl mustapippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen

Ohje

Paloittele sipuli, pilko valkosipuli. Lisää paistinpannun sen verran rypsiöljyä että pohja lähes täytyy, kun öljy on kuumaa lisää paloiteltu sipuli ja pilkotut valkosipulin kynnet ja paista kunnes sipuli on vähän läpikuultavaa. Siirrä seos uuninkesävään kannelliseen pataan.

Älä pese pannua vaan lisää siihen jälleen sen verran rypsiöljyä että pohja täyttyy, kun öljy on kuumaa paista palapaisti kuutiot kahdessa erässä niin että niissä on vähän paistopintaa ja siirrä paistetut lihakuutiot pataan.

Älä vieläkään pese tai huuhtele paistinpannua vaan lisää siihen tomaattipyree ja mustapippuri, kääntele hetken ja lisää punaviini, lihaliemikuutio, hoisin kastike, savuaromi, suola ja sokeri, anna seoksen kiehua paistinpannulla kunnes lihaliemi on täysin liuennut. Kaada seos muitten ainesten päälle pataan, ja sekoita. Laita pataan kansi päälle.

Laita pata 175c asteiseen uunin 1 tunniksi ja 45 minuutiksi, ota pata uunista. Valuta ja huuhtele mustapavut ja lisää ne pataan, laita pata uuniin vielä 15 minuutiksi hautumaan.

Voit käyttää lisukkeena riisiä, perunaa tai pastaa.