Blogit

Tunnelmia: Craft Beer Helsinki 2016

1.7.2016 Teksti: Dick Lindertz

Craft Beer Helsinki käsityöläispanimoiden festari järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Helsingin Rautatientorilla 30.6.-2.7.2016 ja on auki to-pe 14-23 ja la 12-24.

Tapahtumassa on mukana 23 panimoa Suomesta ja muualta maailmalta. Lisäksi mukana on Craft cider koju ja 8 katuruoka pistettä. Ilmat suosivat jo tapahtuman enimmäistä päivää ja jonoa ehti syntyä sisäänpääsyyn, mutta kauniilla kelillä Suomalaiset jonottavat iloisin mielin hyvää olutta.

Letra D Red Ale

Yksi suosikeistani Portugalinen Letra D Red Ale

Sisäänpääsymaksuna toimii olutlasi joita on kahta erilaista (lasin saa pitää). Oluet maksetaan kortilla johon ladataan arvoa, olutta saa yleensä kahta tasting kokoa (1 ½ dl ja 3dl) ja niitten hinta vaihtelee etenkin olueen vahvuuden mukaan.

Alue on hyvin selkeä, keskellä on valtavasti pöytiä ja penkkejä ja kojut on niitten ympärillä. Olut valikoima on hyvin humala painiotteinen mutta joukossa on myös pehmeempiä oluita sekä erilaisia makuoluita. Pale Ale buumi näkyy vielä vahvasti valikoimissa mutta myös muun tyyppinen olut on nousemassa täälläkin takaisin suosioon.

Helsinki Craf beer 2016

Moni olut on aika vahvaa joten suositellen että keskittyy pieniin annoksiin niin voi maistaa useampaa olutta. Minun suosikeiksi nousi Vallilan Panimon Amber ja hyvänä kakkosena Letra D Red Ale.

Tanker craft beer

Paikalla on myös hyvä valikoima Eestiläisiä käsityöläispanimoja

Oma suosikkini on Valillan Panimon koju