Blogit 30.10.2016

Tunnelmia: Viini ja Ruoka 2016

Teksti: Dick Lindertz

Suomen suurin ruokatapahtuma Viini ja Ruoka järjestettiin Messukeskuksessa Helsingissä 27.–30.10. Esillä oli yli 600 viiniä ja 60 erilaista ruoka-annosta ja yli sata yritystä.

Tänä vuona koko alue oli anniskelualuetta ja tilaa oli enemmän. Ratkaisu oli onnistunut, sillä kaikki ruokien kanssa pystyi näin nauttimaa viiniä. Vaikka viinilasin ja ruoka/juoma lipukkeiden ostopaikkoja oli kahdessa salissa (ja lisäksi pari vain lipukkeita myyvä piste) niin järjestäjät eivät ehkä olleet varautuneet suosioon, sillä jonot venyivät välillä aika pitkäksi, mutta jonotus sujui hyvin 🙂

Tapahtuman pääpaino oli selkeästi viineissä, mutta etenkin katuruokaa oli esillä hyvin. Viineissä pääpaino oli keskihintaisissa viineissä joita viinikuluttajat eniten juovat, ja tämä myös näkyi suosiossa. Esillä oli uutuuksia ja joitain erikoisuuksia mutta myös paljon tuttuja viinejä. Maistelu maksoi yleensä 1 tai 2 lipuketta (lipukkeen hinta 2.50€) ja osastojen henkilökunta oli eritäin asiantuntevaa ja kärsivällistä.

Esillä oli kastikkeita, öljyjä ja balsamicoja

Ruokatuotteita oli monesta maasta ja joukossa mielenkiintoisia erikoisuuksia.

Myös maistijaiset pääsi nyt nauttimaan viinin kera.

Nhtökaura ja kanttarellejä

Nyhtökauraa ja kantarelleja annos voitti tapahtuman parhaan annoksen tittelin, eikä suotta.

Moni osasto oli rakennettu hyvin tunnelmalliseksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen Pinot Noir:in ystävä joten omaksi suosikikseni keskihintaisissa viineissä nousi kuitenkin entisestään tuttu La Petite Perriere Pinot Noir.

Etenkin levonnaisia ja herkkuja oli hyvin esillä.

passion blue

Sininen valkoviini Passion Blue oli yksi messujen eniten maistettuja viinejä. Viini oli ihan perus valkoviini maultaan, mutta sininen väri tekee siitä varmaan juhlien suosikin.

Katuruokaa oli hyvin tarjolla!

Joskus sitä vain haluaa lasin tai kaksi konstailematonta pöytäviiniä!

Dick Lindertz