Blogit 7.2.2016

Uunipasta naudan sisäpaistista, herneistä ja herkkusienistä

Teksti: Dick Lindertz

Kun ruokailijoita on monta niin uunipasta on käytännöllinen pastaruoka, sen voi tarjoilla valmistusastiaan ja sen voi helposti lämmittää uudestaan jälleen samassa astiassa.

Uunipasta naudan sisäpaistista, herneistä ja herkkusienistä

Ainekset

  • 300g naudan ohuita sisäpaistisuikaleita (löytyy valmiina kaupasta)
  • 200g pakasteherneitä
  • 200g tuoreita herkkusieniä
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 400g kuviopastaa (paino kuivana)
  • 60g parmesaaniraastetta
  • 4dl ruokakermaa
  • 3 dl vettä
  • 1 beef annosfondi (tai lihalimeikuutio)
  • oliiviöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl soijakastiketta

Ohje

(vähintään 3 litran uunivuokaan)

Laita pasta kiehumaan (keitä lähes kypsäksi, jätä -2 minuuttia ohjeesta) Suikaloi sienet, kuutio sipuli ja valkosipuli. Laita isoon paistinpannuun tai wok pannuun sen verran oliiviöljyä että pohja peittyy, lisää sipuli ja valkosipuli, paista kunnes sipulissa on väriä. Siirrä seos pois paistinpannulta uunikestävään vähintään 3 litraiseen vuokaan.

Laita paistinpannuun uusi kerros oliiviöljyä ja kun se on kuumaa lisää sinne sisäpaistisukaleet, paista suikaleita hetken ja kun niistä alkaa irrota nestettä, lisää sienet. Jatka paistamista kunnes sienet ja liha ovat saaneet väriä, lisää suola, sokeri, mustapippuri ja jäiset pakasteherneet, pyöritä pannulla hetken ja lisää kerma, vesi sekä beef annosfondi, keitä kunnes fondi on sulannut. Lisää seos samaan uunikestävään vuokaan johon lisäsit sipuliseoksen, lisää vielä lähes kypsä kuviopasta ja parmesaaniraaste, sekoita kunnolla.

Peitä astia foliolla ja laita se 200 asteiseen uuniin kypsymään 20 minuutiksi. Poista folio ja laita vielä 225 asteiseen uuniin niin kauan että pintaan tulee väriä (jos seos on liian paksua lisää vielä vettä)

Dick Lindertz